English
عربی
العربية

به مشاوره نیاز دارید؟ با ما تماس بگیرید

(021) 22882609 – 10 / (0912) 7696940

شنبه تا چهارشنبه 18:00 – 20:00 | پنجشنبه ها 9:00 – 12:00

دکتر مسعود راستکاری / جراحی بینی / عمل بسته بینی و همه چیز درباره آن
مدت زمان مطالعه ۸ دقیقه

عمل بسته بینی و همه چیز درباره آن

عمل بسته بینی یا رینوپلاستی اندونازال یک روش پرتکرار است که طی آن بدون نیاز به برش خارجی بینی می‌توان در شکل ظاهری آن تغییراتی ایجاد کرد. در این روش تغییرات مورد نظر در استخوان، پل و نوک بینی از طریق ایجاد برش در سوراخ‌های بینی انجام می‌شود.

عمل بسته بینی دارای کمترین جای زخم در قسمت بیرونی بینی بوده و کمترین میزان تورم، کبودی را به همراه دارد و دارای دوره نقاهت کوتاه‌تری است. همچنین برای درمان مشکلاتی نظیر پولیپ بینی می‌توان به روش جراحی بسته بینی اقدام نمود.

این روش کم تهاجمی امروزه بسیار پرطرفدار است و اغلب افرادی که بینی آنها ایرادات جزئی دارد، اقدام به عمل بینی به روش بسته می‌کنند. اگر شما هم قصد دارید ایرادات بینی خود را برطرف کنید اما نگران عوارض آن هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

عمل بسته بینی چیست؟

منظور از عمل بسته بینی چیست؟

عمل بسته بینی یک روش جراحی کمتر تهاجمی بینی است که بدون برش خارجی و از طریق مجرای بینی انجام می‌شود. در این جراحی تنها با ایجاد برش‌های کوچک می‌توان تغییرات چشمگیری را در ظاهر بینی ایجاد کرد. جراحی بینی به روش بسته دارای کمترین عوارض ضمن ایجاد اصلاحات اساسی در بینی است.

نداشتن جای زخم و بریدگی روی سطح بینی و داشتن کمترین میزان کبودی و تورم پس از جراحی از مواردی است که باعث جلب رضایت بیماران شده است. تخصص و مهارت بالای بهترین جراح بینی از مهم‌ترین پارامترهایی است که در این روش در ایجاد فرم نهایی بینی اثر گسترده‌ای دارد.

البته توجه به این نکته ضروری است که پزشک در این روش تسلط کمتری نسبت به بخش‌های مختلف بینی دارد و همین عامل باعث می‌شود این روش جراحی برای اصلاح ناهنجاری‌های جزئی نظیر برطرف کردن قوزهای کوچک بینی، کوتاهی طول بینی و بهبود ظاهر بینی موثر باشد.

انواع روش های عمل بسته بینی

جراحی بینی به روش بسته دارای انواع مختلفی است که هر کدام به شیوه خاصی انجام می‌شود. در ادامه به بررسی سه روش عمل بسته بینی می‌پردازیم:

1. جراحی بینی بسته به روش پلاسما جت

این جراحی تهاجمی اغلب بر روی بینی‌های گوشتی انجام می‌شود و طی آن برشی در ساختار بینی صورت نمی‌گیرد. این روش برای فرم‌دهی و لیفت بینی موثر است و کمترین عارضه را دارد.

روش پلاسما جت با استفاده از دستگاه  پلاسما جت انجام می‌شود و طی آن نقاط کوچکی روی پوست بینی سوزانده می‌شود و هوای بین پوست بینی و پراب دستگاه یونیزه می‌شود. نتیجه این مراحل ایجاد یک میدان مغناطیسی و تولید پلاسما است. پلاسمای تولید شده با تصعید سطح پوست به ایجاد تغییرات و تغییر فرم بینی و لیفت آن کمک می‌کند.

2. جراحی بینی بسته به روش پرزرویشن

این روش ضمن ایجاد تغییرات در بینی، ظاهر طبیعی بینی را حفظ می‌کند. این روش کمترین آسیب را به لایه‌های زیرین بینی وارد می‌کند و عوارض جانبی کمتری نسبت به تکنیک‌های دیگر دارد.

3. جراحی بینی بسته با لیزر

در جراحی بینی بسته با لیزر با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز و با استفاده از لیزر می‌توان بعد از برش پوست بینی، بافت‌های آن را تغییر داد و ناهنجاری‌های بینی را اصلاح کرد. در این روش نیز هیچ برش خارجی در بینی ایجاد نمی‌شود. توجه داشته باشید که لیزر تنها در برش ناحیه جراحی موثر است.

بیشتر بخوانید: بهترین جراح بینی گوشتی در تهران

جراحی بینی به روش بسته چه کاربردی دارد؟

عمل بینی به روش بسته یک روش موثر برای ایجاد تناسب در چهره است و با در نظر گرفتن اعضای صورت در ایجاد هارمونی نقش موثری دارد. کاربرد این جراحی برای برطرف کردن ناهنجاری‌های بینی و اصلاح سایز بینی، شکل بینی و زاویه آن است.

از دیگر کاربردهای این جراحی می‌توان به برطرف کردن مشکلات تنفسی اشاره کرد. برای درمان پولیپ بینی عمل بسته بینی بهترین انتخاب است. قابلیت اعمال تغییرات در پره‌ها، نوک بینی و شیب روی بینی در این جراحی وجود دارد.

در حالت کلی جراحی بینی به روش بسته برای اعمال تغییرات ظاهری بینی کاربرد دارد و در ایجاد تغییرات ساختاری و اساسی در بینی اثرگذاری بالایی ندارد. در این روش محدودیت‌هایی در دسترسی به بخش‌های بینی وجود دارد.

جراحی بینی به روش بسته

عمل بسته بینی برای چه افرادی مناسب است؟

جراحی بسته بینی بهترین انتخاب برای کسانی است که از ظاهر بینی خود ناراضی هستند و می‌خواهند ایرادات جزئی بینی خود را برطرف کنند. داشتن نگاه واقع‌بینانه و منطقی نسبت به نتایج جراحی یکی از مهم‌ترین لازمه‌ها برای عمل بسته بینی است.

داشتن نوک بینی متناسب و پل بینی متقارن از دیگر ویژگی افرادی است که کاندید مناسبی برای این جراحی هستند. از ویژگی‌های این افراد این است که نیاز کمتری به پیوند غضروف داشته باشند. این جراحی به دلیل عوارض کمی که دارد برای افرادی در سنین بالا هستند مناسب است. معمولا پزشک بعد از انجام ارزیابی‌های لازم و معاینات فیزیکی تشخیص می‌دهد که آیا عمل بسته بینی برای فرد مناسب است یا خیر.

عمل بسته بینی برای کدام افراد مناسب نیست؟

همانطور که اشاره کردیم عمل بسته بینی تنها برای اصلاح ایرادات جزئی بینی کاربرد دارد و برای افرادی که ایرادات ظاهری بینی آنها زیاد است، گزینه مناسبی نیست. در این روش پزشک تسلط کمی به بخش‌های بینی دارد و به دنبال آن اختیارات محدودی خواهد داشت و قادر به تغییرات وسیع نخواهد بود. همچنین افرادی که در سنین پایین قرار دارند و رشد بینی آنها تکمیل نشده کاندیدای مناسبی برای جراحی بینی بسته نیستند.

عمل بسته بینی چگونه انجام می‌شود؟

عمل بسته بینی در چند مرحله انجام می‌شود و طی آن تغییرات ظاهری چشمگیری در بینی ایجاد می‌شود. پیش از جراحی لازم است پزشک پروسه جراحی را به طور شفاف برای بیمار توضیح دهد و بیمار را از مراقبت‌ های بعد از عمل بینی و پیش از آن آگاه کند. پس از آن طی مراحل زیر عمل بسته بینی یا رینوپلاستی اندونازال انجام می‌شود.

1. بیهوشی

در این مرحله بسته به شرایط بیمار و تشخیص پزشک بیهوشی عمومی یا بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. البته انتخاب هر یک از موارد زیر به وسعت و میزان جراحی هم بستگی دارد.

2. ایجاد برش

مرحله دوم شامل ایجاد برش‌های کوچک در بخش داخلی سوراخ‌های بینی است. از طریق این برش‌ها می‌توان به استخوان و غضروف بینی دسترسی داشت. تمامی تغییرات ایجاد شده بدون برش خارجی انجام می‌شود.

3. ایجاد تغییرات در بینی

بعد از ایجاد برش پزشک می‌تواند در استخوان و غضروف بینی تغییراتی ایجاد کند و از این طریق فرم بینی را اصلاح کند. در این مرحله پزشک پوست بینی را از ساختمان غضروفی و استخوانی جدا می‌کند و توسط ابزاری بالا نگه داشته می‌شود. این مرحله نیازمند دقت بالایی است تا هیچ آسیبی به بافت بینی وارد نشود. از جمله تغییراتی که در این مرحله می‌توان اعمال کرد شامل تغییر موقعیت غضروف، اصلاح برآمدگی‌های بینی، اصلاح فرم نوک بینی و سوراخ‌های بینی است.

4. بستن برش

بعد از انجام تغییرات زیر و ایجاد شکل نهایی لازم است برش‌های ایجاد شده بسته شوند. در این مرحله لازم است از بخیه‌های قابل جذب استفاده شود. بعد از بخیه زدن هیچگونه اثری از برش‌ها در خارج از بینی وجود نخواهد داشت.

5. پانسمان بینی

آخرین مرحله عمل بینی به روش بسته شامل آتل بندی و پانسمان بینی است. برای تثبیت فرم جدید بینی و محافظت از آن لازم است از اسپلینت بینی استفاده شود. این کار ضمن حمایت از سپتوم بینی از بروز خونریزی و اعمال ضربه و فشار پیشگیری می‌کند.

نتایج جراحی بسته بینی چیست؟

جراحی بسته بینی دارای نتایج طبیعی و بسیار ایده‌آلی است و در تمامی موارد باعث رضایت فرد از فرم نهایی بینی خود می‌شود. با توجه به اینکه در این روش برش‌هایی روی پوست ایجاد نمی‌شود، زخمی روی پوست بر جای نخواهد ماند.

همچنین به دلیل عدم نیاز به برش در سراسر کلوما، گردش خون در پوست نوک بینی انجام خواهد شد و کانال‌های تخلیه طبیعی پوست بدون دستکاری باقی می‌ماند. نتیجه این امر تورم کم بینی پس از جراحی است و کمک می‌کند نتیجه جراحی سریع‌تر نمایان شود.

در فرم نهایی بینی، قوز بینی برداشته شده و افتادگی سر بینی اصلاح می‌شود. اصلاح رشد ناقص ساختار بینی، اصلاح استخوان بینی نامتقارن، اصلاح سپتوم انحرافی و رفع انسداد بینی در نتیجه این جراحی نمود می‌یابد.

نتیجه‌گیری 

عمل بسته بینی یکی از کم تهاجمی‌ترین گزینه‌های جراحی برای افرادی است که از ظاهر بینی خود ناراضی هستند. این جراحی ضمن داشتن حداقل جای زخم، نتایج طبیعی دارد و مدت زمان لازم برای بهبودی در آن کوتاه‌تر است. این جراحی به دلیل محدودیت‌هایی که در عمل دارد، نیازمند مهارت و تخصص بالایی است. برای داشتن بهترین نتیجه بهتر است در انتخاب پزشک خود دقت بالایی داشته باشید.

سوالات متداول عمل بسته بینی

1. آیا نتایج جراحی بسته بینی دائمی است؟

بله. این روش جراحی کم تهاجمی دارای نتایج دائمی است و در صورت انجام دستورالعمل‌های لازم، برگشت‌پذیر نیست

2. عمل بسته بینی چقدر طول می‌کشد؟

بسته به وسعت جراحی و میزان تغییرات مورد نظر این زمان متفاوت خواهد بود. در حالت کلی مدت زمان جراحی حدود 1 تا 2 ساعت است. همچنین 1 تا 2 ساعت هم زمان لازم است تا اثرات بیهوشی از بین برود.

دکتر مسعود راستکاری

دکتر مسعود راستکاری

دکتر مسعود راستکاری جراح و متخصص گوش و حلق و بینی با سابقه درخشان جراحی سر و گردن، جراحی پلاستیک بینی و صورت و جراحی آندوسکوپی سینوس در منطقه پاسداران تهران، مشغول به فعالیت می باشند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط

تجربه جراحی بینی

تجربیات خودتان را در قالب دیدگاه برای دیگران به اشتراک بگذارید .

1 Comment
  1. مقالتونو مطالعه کردم بسیار جامع و مفید بود ممنون.

    Reply
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *