English
عربی
العربية

به مشاوره نیاز دارید؟ با ما تماس بگیرید

(021) 22882609 – 10 / (0912) 7696940

شنبه تا چهارشنبه 18:00 – 20:00 | پنجشنبه ها 9:00 – 12:00

دکتر مسعود راستکاری / جراحی بینی / عمل شکستگی بینی یا ترمیم بینی شکسته چگونه انجام می‌شود؟
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

عمل شکستگی بینی یا ترمیم بینی شکسته چگونه انجام می‌شود؟

معمولا عمل شکستگی بینی هنگامی که آسیب و شکستگی در ناحیه بینی رخ می‌دهد، برای اصلاح موقعیت بینی ضروری است. نحوه انجام جراحی بینی شکسته با توجه به شدت شکستگی، زمان سپری شده از آسیب و اهداف ظاهری برای هر فرد متفاوت است. اصلاح یک بینی شکسته ممکن است با بی حسی انجام شود و یا به یک جراحی کامل برای بازگرداندن استخوان بینی در جای خود، نیاز باشد.

جراحی بینی شکسته در 7 الی 10 روز اول  بعد شکستگی انجام می‌شود و با توجه به شدت آسیب و محل شکستگی تصمیم به انجام جراحی برای بیمار گرفته می‌شود.

اگر استخوان بینی به طور قابل توجهی جابجا نشده باشد، ممکن است بتوان با بی‌حسی موضعی ترمیم بینی و بازگرداندن آن به حالت اولیه را انجام داد. در این حالت پزشک با استفاده از ابزارهای تخصصی که از سوراخ های بینی وارد می‌شود، قطعات استخوان را به صورت دستی به موقعیت مناسب خود باز می‌گرداند.

برای شکستگی‌های پیچیده‌تر، استخوان‌های جابجا شده شدید، یا زمانی که تمایل به بهبود ظاهری در کنار ترمیم شکستگی وجود دارد، جراحی بینی انجام می‌شود. در این شرایط ترمیم دقیقا مشابه با سایر عمل‌های جراحی در ناحیه بینی مثل عمل بینی طبیعی، نیاز به بیهوشی عمومی در محیط اتاق عمل دارد.

توجه داشته باشید تشخیص زودهنگام شکستگی و شدت آن در نوع درمان برای دریافت نتایج مطلوب بسیار مهم است. هر چه شکستگی طولانی‌تر درمان نشود، دستیابی به یک فرم صحیح از بینی ممکن است با مشکل مواجه شود. به این ترتیب نیاز است تا با یک جراح بینی خوب در تهران مشورت کنید تا در زمان مناسب نسبت به ترمیم اقدام کنید.

  • تورم، کبودی و ناراحتی خفیف تا چند روز پس از جراحی شایع است.
  • مسکن‌ها می توانند به مدیریت ناراحتی کمک کنند.
  • کمپرس سرد روی بینی می‌تواند تورم را به حداقل برساند.
  • لازم است به مدت چند هفته از انجام فعالیت های شدید یا دمیدن بینی خودداری کنید.
  • دستورالعمل های خاص پزشک خود را در مورد مراقبت از زخم و محدودیت‌ در فعالیت‌های خود دنبال کنید.
عمل شکستگی بینی
  • بیهوشی: عمل شکستگی بینی تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود.
  • جراحی: یک برش خارجی کوچک روی کلوملا (نوار بافت بین سوراخ‌های بینی) برای دسترسی به استخوان‌های شکسته ایجاد می‌شود و جراح به طور مستقیم استخوان های شکسته را با استفاده از ابزارها مجدداً تراز می‌کند. 
  • غضروف یا اسپلینت بینی: این جراحی ممکن است شامل پیوند غضروف از قسمت دیگری از بدن همچون غضروف گوش برای حمایت بیشتر باشد و یا برای محافظت از بینی پس از جراحی، ممکن است اسپلینت برای بینی قرار داده شود.
  • مدیریت درد: بیماران ممکن است پس از جراحی دچار درد و حساسیت شوند که می‌توان آن با داروهای مسکن کنترل کرد.
  • تورم و کبودی: تورم و کبودی اطراف چشم پس از جراحی شایع است اما در عرض یک هفته کاهش می‌یابد. کمپرس سرد و بالا نگه داشتن سر می‌تواند به به حداقل رساندن این اثرات کمک کند.
  • اقامت در بیمارستان: بیماران معمولاً برای تحت نظر بودن نیاز به یک شب اقامت در بیمارستان دارند.

شاید به این مطلب نیاز داشته باشید: جراحی بینی استخوانی؛ مزایا و انواع روش‌های آن!

برای تشخیص شکستگی بینی، جراح معمولاً این مراحل را دنبال می‌کنند:

معاینه فیزیکی: معاینه کامل صورت، سر و گردن برای ارزیابی میزان آسیب انجام می‌شود.

ارزیابی: پزشک ممکن است در مورد شرایط آسیب بپرسد، فشار ملایمی به اطراف بینی وارد کند، کبودی، بریدگی یا تورم را بررسی کند و چشم‌ها، فک و دندان‌ها را معاینه کند.

معاینه داخلی: نگاه کردن به داخل بینی برای بررسی هرگونه انسداد یا علائم شکستگی استخوان.

تصویربرداری: در حالی که اشعه ایکس همیشه برای تشخیص شکستگی بینی ضروری نیست، سی تی اسکن ممکن است در موارد شدید که معاینه فیزیکی کافی نیست، توصیه شود.

علائم شکستگی بینی شامل درد، تورم، ظاهر کج، کبودی اطراف چشم، مشکل در تنفس از طریق بینی، ترشحات مخاطی و صدای ترک خوردن در هنگام لمس است.

دکتر مسعود راستکاری

دکتر مسعود راستکاری

دکتر مسعود راستکاری جراح و متخصص گوش و حلق و بینی با سابقه درخشان جراحی سر و گردن، جراحی پلاستیک بینی و صورت و جراحی آندوسکوپی سینوس در منطقه پاسداران تهران، مشغول به فعالیت می باشند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط

تجربه جراحی بینی

تجربیات خودتان را در قالب دیدگاه برای دیگران به اشتراک بگذارید .

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *