کج بودن بینی، اختلالی است که برای افراد بسیاری رخ می دهد و می تواند موجب ناهنجاری های ظاهری شود. اغلب مردم این اختلال را با انحراف بینی اشتباه می گیرند اما این دو چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟ در ادامه می خواهیم به طور کامل در مورد بینی های کج، ویژگی های آن ها، بهترین روش جراحی و … صحبت کنیم.
بینی کج یا انحراف بینی؟
انحراف بینی و کجی بینی دو معضل جدا از هم می باشند که گاهی ممکن است انحراف تیغه میانی موجب کج شدن بینی شود اما لزوما اینگونه نیست. انحراف بینی می تواند ظاهر بینی را تحت تاثیر قرار دهد و همچنین مشکلاتی مانند گرفتگی حفرات بینی و در نتیجه اختلال در تنفس برای فرد به وجود آورد.
گاهی ممکن است کجی تیغه بینی بدون مشکلات تنفسی باشد و درست در همین نقطه است که انحراف با کجی بینی اشتباه گرفته می شود. چرا که در این شرایط تنها شاهد ظاهر کج شده بینی هستیم بدون علائم تنفسی خاصی.
یکی از تفاوت هایی که جراحی سپتوپلاستی با کجی دارد این است که فرد می تواند بدون هیچ گونه عمل زیبایی، مشکل انحراف بینی را برای خود بهبود ببخشد. بنابراین بیشتر با هدف درمانی انجام می گیرد اما عمل بینی کج، یک جراحی زیبایی به شمار می رود.
تفاوت دیگری که می توان برای این دو مشکل در نظر گرفت، نمود ظاهری آن ها است. برای تشخیص انحراف بینی باید نزد یک پزشک حاذق و قابل اعتماد مراجعه کنیم. اما بینی های کج در ظاهر، کاملا مشخص هستند و بدون تشخیص پزشک نیز می توان به آن پی برد.
بینی های کج چه ویژگی هایی دارند؟
در این تصویر می توانید مشاهه کنید که یک بینی کج در ظاهر چگونه است..
برای صورت خود یک خط فرضی عمودی از بالا به پایین در نظر بگیرید که صورت شما را به دو نیمه چپ و راست تقسیم می کند. اگر بینی نسبت به این محور، زاویه ای داشته باشد، می توان گفت کج و یا پیچ خورده است.
گاهی اوقات ضربه ای به بینی وارد می شود و موجب فرورفتگی آن می گردد، بدون اینکه هیچ انحرافی در آن رخ داده باشد.
ممکن است برای برخی افراد یک سمت صورتشان کوچک تر از سمت دیگر باشد که این شرایط نیز موجب کج به نظر رسیدن بینی می گردد.
انواع بینی های کج
بسته به فرم بینی و علت بروز کجی در آن، می توان انواع مختلفی برای این معضل در نظر گرفت.
یکی از انواع کجی ها در بینی، نوع ظاهری آن ها است. به این معنا که تنها موجب ناهنجاری ظاهری در فرد می شود و با جراحی زیبایی، قابل بهبودی است.
نوع دیگر، بینی های کجی هستند که علاوه بر تاثیرگذاری در ظاهر، موجب بروز اختلالات تنفسی در فرد نیز می شوند. در واقع بینی هایی که تیغه میانی آن ها به همراه کل بینی کج شده باشد، می توانند چنین آسیبی برای فرد به وجود آورند. در این شرایط علاوه بر اصلاح فرم ظاهری بینی، لازم است مشکلات تنفسی بیمار نیز برطرف گردد.
اینکه چه روشی برای جراحی بینی انتخاب شود و چه اقداماتی در این زمینه انجام گیرد، به نوع کجی و نیز عوامل موثر در آن بستگی دارد.
علل کج بودن بینی چیست؟
کج بودن بینی می تواند متاثر از عوامل وراثتی باشد و یا ناشی از عوامل محیطی. برخی از متداول ترین ها را در ادامه بیان می کنیم.
وارد آمدن ضربه به بینی یکی از شایع ترین عوامل محیطی است که فرم بینی را از حال نرمال خود خارج کرده و ظاهری کج به آن می دهد. به علاوه می تواند موجب بروز فرورفتگی یا برآمدگی هایی شود. اگر این ضربات در دوران رشد انسان و پیش از رسیدن به سن بلوغ باشد، می تواند اثرات جدی تری به دنبال داشته و موجب انحراف بینی گردد.
آسیب دیدگی بینی خود می تواند هزاران دلیل داشته باشد؛ مانند زمین خوردن، تصادف، سقوط از ارتفاع و حوادثی از این قبیل، دعوا و … .
گاهی اوقات ممکن است انحراف بینی خود عاملی برای کج شدن آن باشد.
در مورد عوامل ژنتیکی باید بگوییم که شکل گیری غضروف و استخوان های این ناحیه از بدو تولد، به صورت کج می باشد و اغلب در سنین نوجوانی خود را نشان می دهد.
به عنوان مثال، بیماری سیفلیس در نوزادان موجب انحراف تیغه بینی شده و در نهایت منجر به کج شدن بینی می گردد.
اعتیاد در دوران بارداری یکی دیگر از عوامل ژنتیکی است که می تواند منجر به کج و بدفرمی دائمی بینی شود.
به طور کلی کودکان و نوزادان، دارای استخوان های منعطف تری هستند و کوچک ترین فشاری می تواند فرم اصلی بینی را تغییر دهد.
شکستگی بینی یکی دیگر از عوامل شایع برای کج شدن بینی محسوب می شود. این عارضه می تواند ناشی از نوع ورزش یا شغل افراد باشد و یا ممکن است در پی حوادث مذکور پیش بیاید.
برخی دیگر از عوامل موثر در کجی بینی، انحراف خارجی آن و پیچ خوردن استخوان و یا غضروف بینی است.
مشکل آفرینی بینی های کج
هر اختلالی در هر عضو بدن اگر به موقع درمان نگردد، می تواند منجر به بروز عوارض خطرناکی شود. کجی بینی نیز از این امر مستثنی نیست.
برخی از بینی های کج، تنها از لحاظ ظاهری مشکل سازند که با جراحی زیبایی قابل ترمیم است اما در مواردی که موجب بروز اختلالاتی می شود، لازم است از روش های مناسب درمانی استفاده گردد. برخی از اختلالات ناشی از کجی بینی به شرح زیر است:
- بروز سردرد
- سینوزیت
- خرخر کردن حین خواب شبانه
- اختلالات تنفسی مانند ناراحتی هایی در مجاری تحتانی تنفسی
- خشک شدن دهان
- خونریزی
- افتادگی نوک بینی
اصلاح کجی بینی با جراحی
می توان گفت تنها راهی که برای رفع مشکل کجی در بینی موثر است، جراحی است. زیرا این امکان را فراهم می کند که فرد مجددا صورت خود را متقارن ببیند و از ظاهر طبیعی بینی اش، لذت ببرد.
چنانچه بلافاصله پس از آسیب دیدگی بینی، کجی آن تشخیص داده شود، یک پزشک متبحر می تواند با روش هایی مانند جا انداختن و یا گچ گرفتن نیز مشکل را رفع کند.
ممکن است برای تان سوال باشد که جراحی این نوع از بینی ها چگونه انجام می شود؟
به منظور بهبود کجی بینی با عمل، جراح باید در مرحله اول به خوبی بینی را از داخل و خارج، معاینه کند. سپس روشی را برای شروع کار خود در نظر بگیرد.
عمل بینی با ایجاد برش هایی که جراح در قسمت های مورد نیاز ایجاد می کند، آغاز می شود. با این برش ها، پزشک به بافت های داخلی بینی دسترسی دارد و با برداشتن قسمت های اضافی و بازگرداندن بینی به جای اصلی خود، می تواند فرم بینی را زیباتر سازد.
درمان کجی بینی با لیزر!
زیبایی طبیعی بینی بدون جراحی!! جمله ای که این روزها به شکل و شمایل مختلف از آن استفاده می کنند و به گوش همه ما آشنا است. اما آیا حقیقت دارد؟ مگر می توان فرم بینی را بدون جراحی، تغییر داد؟
حقیقت امر این است که این جملات تنها جنبه تبلیغاتی دارند و قابل اعتماد نیستند. در واقع از لفظ “بدون جراحی” به عنوان جایگزینی برای لیزر استفاده می شود در حالی که لیزر تاثیری در اصلاح فرم بینی ندارد.
بنابراین توصیه ما به شما عزیزان این است که فریب این جملات و الفاظ خوش نوا را نخورید. چرا که این ها همه ترفندهای تبلیغاتی هستند و اگر واقعا می خواهید مشکل کج بودن بینی خود را برطرف کنید، باید از طریق جراحی اقدام نمایید.
بهترین روش برای بهبود کجی بینی چیست؟
به طور کلی دو روش برای جراحی بینی وجود دارد؛ جراحی بینی باز و عمل بینی بسته. در جراحی بینی باز، پزشک برش هایی در بینی فرد ایجاد می کند و پوست روی بینی را به طور کامل از استخوان آن جدا می نماید. در این شیوه عمل، میدان دید پزشک به بافت های داخلی بینی بیشتر است و می تواند با تسلط بیشتری، تغییرات لازم را اعمال نماید.
در روش جراحی بینی بسته اما شرایط کمی متفاوت است. در این شیوه، برش های کمتری در بینی فرد ایجاد می گردد و پوست از استخوان جدا نمی شود. بنابراین میدان دید پزشک، به خوبی روش قبل نیست و تسلط کمتری خواهد داشت.
سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که کدام روش برای جراحی کجی بینی مناسب است؟
با توجه به تعاریف فوق و حساسیتی که جراحی بینی کج دارد، می توان عمل بینی به روش باز را بهترین شیوه برای اصلاح این بدفرمی دانست. زیرا پزشک به خوبی می تواند نواقص موجود را مشاهده نموده و اقدامات لازم را انجام دهد.
بایدها و نبایدهای قبل از جراحی بینی کج
مهم ترین کاری که قبل از جراحی باید انجام دهید، دقت و تحقیق برای انتخاب جراح خوب برای بینی است که سابقه درخشانی در رفع کجی بینی داشته باشد.
پس از انتخاب جراح نیز باید در جلسه مشاوره ای که پیش از عمل تنظیم می شود، شرکت نمایید و خواسته ها و تمایلات خود را به طور واضح با پزشک در میان بگذارید. همچنین اگر مبتلا به بیماری خاصی هستید و یا از داروهای ویژه ای استفاده می کنید، باید در این جلسه، پزشک خود را آگاه سازید.
آزمایشاتی که از سوی پزشک تجویز می شود را جدی بگیرید و حتما نتایج حاصل از آن را به پزشک خود ارائه دهید.
یکی از آزمایشات مهمی که اغلب برای خانم ها تجویز می گردد، تست بارداری است. زیرا در عمل بینی، فرد تحت بیهوشی قرار می گیرد و در صورت باردار بودن، اثرات آن می تواند جنین را نیز تحت تاثیر قرار دهد که طبعا اثرات خوبی نخواهد بود. به طور کلی خانم های باردار اجازه ندارند که بینی خود را عمل کنند.
از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین، وارفارین و … به مدت ۲ هفته قبل از عمل، خودداری نمایید.
دوش بگیرید؛ از آن جایی که پس از عمل بینی، تا چند روز امکان حمام کردن وجود ندارد، لازم است ۱ روز پیش از آن، حمام نمایید.
۲ هفته با دخانیات و نوشیدنی های الکلی خداحافظی کنید! کشیدن سیگار و دخانیات قبل از عمل، می تواند موجب بروز اختلالات تنفسی در فرآیند جراحی شود و سلامت فردی را به خطر بیاندازد.
شب قبل از عمل، شامی سبک میل کنید.
داشتن همراه یکی دیگر از نکاتی است که قبل از عمل بینی باید به آن توجه کنید و تصمیم بگیرید که چه فردی همراه مناسب تری برای شما خواهد بود.
۱ ساعت قبل از موعد دقیق عمل بینی در محل مورد نظر حاضر باشید.
بهتر است از لباس های گشاد که دارای زیپ و دکمه نیز هستند استفاده کنید تا پس از اتمام جراحی، برای عوض کردن لباس خود مشکلی نداشته باشید.
لازم است که مراجعین در روز عمل، ناشتا باشند. بنابراین ۸ ساعت آخر قبل از جراحی بینی نباید چیزی بخورید.
خانم ها در روز عمل باید بدون آرایش، ناخن مصنوعی و لاک و آقایان بدون ریش و سبیل باشند. همچنین به همراه داشتن زیورآلات و وسایل فلزی مانند ساعت، کلیپس و … ممنوع است.
مراقبت های لازم پس از جراحی بینی کج
توجه به نکات مراقبتی پس از جراحی بینی کج جزو مهم ترین مواردی است که می تواند تا حد زیادی در نتیجه حاصل از عمل، تاثیرگذار باشد. در این قسمت برخی از آن ها را بیان می کنیم.
یکی از ساده ترین و در عین حال مهم ترین کارهایی که باید بعد از عمل بینی انجام دهید، استفاده از کمپرس یخ است. بهتر است به مدت ۲۴ ساعت آن را در اطراف چشم و روی گونه ها قرار دهید تا احتمال بروز تورم و کبودی را به حداقل برسانید.
ممکن است مدت کوتاهی پس از جراحی، خونریزی داشته باشید که طبیعی است و می توان با داروهای مسکن و ضد تهوعی که پزشک تجویز می کند، آن را بهبود بخشید. در صورت تداوم و تشدید خونریزی نیز لازم است به جراح خود اطلاع دهید.
همچنین ممکن است تا ۳ روز پس از عمل، بیشترین میزان تورم و کبودی را داشته باشید که جای نگرانی نیست و باید اجازه دهید تا به خودی خود، رفع شود.
از کشیدن سیگار و نوشیدن الکل برای مدتی خودداری نمایید. الکل می تواند موجب تکرر ادرار و در نتیجه کاهش آب بدن شود. در این صورت روند ترمیم و بهبود وضعیت بینی تا حد زیادی کند می گردد.
در رابطه با خوردن غذا پس از عمل نیز معمولا توصیه می شود که در روزهای ابتدایی بیشتر از غذاهای نرم و مایعات استفاده نمایید. به طور کلی بهتر است تا ۲ هفته از خوردن غذاهای سفت بپرهیزید.
یکی از نکات مهم برای کاهش ورم بینی این است که حین استراحت و دراز کشیدن با استفاده از چند بالش، سر خود را بالاتر از بدن و پاها قرار دهید. بهتر است این کار را به مدت ۲ ماه ادامه دهید.
در صورت احساس درد، ترسی به خود راه ندهید چرا که امر دور از انتظاری نیست. برای بهبود و تسکین درد نیز می توانید از مسکن های مورد تایید پزشک در زمان های مشخصی استفاده نمایید.
بینی هایی که دارای پوست نازک و انحراف شدید محوری باشند و در عوض، قوز بینی و افتادگی نوک بینی نداشته باشند، جزو موارد دشوار برای جراحی بینی کج محسوب می شوند.
هزینه جراحی بینی کج چقدر است؟
در رابطه با هزینه جراحی بینی نمی توان رقم دقیقی را بیان کرد. زیرا مقدار آن بسته به دستمزد پزشک، نوع مشکل مراجعه کننده، فرم بینی، روش جراحی، هزینه کلینیک و اتاق عمل و مواردی از این قبیل متغیر است. بنابراین بهترین راه برای اطلاع دقیق این است که به جراح مربوطه مراجعه کنید و از او بخواهید که شما را آگاه سازد.
آیا یک بار جراحی برای بهبود کج بودن بینی کافی است؟
یک تفکر عجیب در میان مردم برای جراحی بینی های کج وجود دارد و آن هم این است که جراحی نمی تواند بینی را صاف کند و اگر هم صاف شود، پس از مدتی به حالت اولیه خود باز می گردد! اما چقدر این طرز فکر صحیح است؟
حقیقتی در مورد بینی های کج وجود دارد و آن هم این است که کجی بینی می تواند کل صورت فرد و استخوان های این نواحی را نیز تحت تاثیر قرار دهد. این تاثیرگذاری به مرور زمان موجب ناهماهنگی هایی بین فرم کلی صورت و بینی می شود.
بنابراین ممکن است زمانی که بینی عمل می شود همچنان صاف به نظر نرسد. در حالی که فرم بینی اصلاح شده و این ناهماهنگی، از رشد نادرست صورت و مشکلاتی که در آن رخ داده است، ناشی می شود. به عبارتی بینی صاف می شود اما صورت کج است! از همین رو اگر نیاز به اصلاحات دیگری باشد، پزشک می تواند فرد را به طور کامل راهنمایی کند.
نمی توان به طور مطلق اظهار کرد که جراحی بینی کج باز می گردد و نیاز به جراحی دو یا سه باره دارد.
بنا نداریم که ناهنجاری صورت را پس از عمل کجی بینی توجیه کنیم اما می خواهیم بگوییم که بینی کج پس از عمل به حالت اولیه خود باز نمی گردد؛ بلکه تحت شرایط دیگر ممکن است کج به نظر برسد. در چنین شرایطی، دقت در انتخاب جراح، بیشترین اهمیت خود را نشان می دهد. بنابراین لازم است که قبل از اقدام به عمل، به خوبی در مورد سوابق پزشک خود تحقیق کنید و از با تجربه بودن او اطمینان حاصل نمایید.
اهمیت انتخاب جراح بینی خوب برای بهبود کجی
همانطور که در قسمت های قبل هم گفتیم، عمل کجی بینی کمی حساس است و انتخاب پزشک خوب برای انجام آن بسیار اهمیت دارد. بنابراین ابتدا معیارهای خود را برای انتخاب جراح تعیین کنید، تحقیقات لازم را انجام دهید و سپس تصمیم خود را نهایی سازید.
یکی از بهترین جراحان برای اصلاح فرم کج بینی دکتر مسعود راستکاری است که با تجربه های درخشان در این زمینه قابل اعتماد بودن خود را ثابت کرده است.
بینی ای که انحراف شدید داره میتونه عامل سینوزیت باشه؟ یعنی با عمل بینی درمان میشه؟
درمان سینوزیت جداست و ربطی به جراحی زیبایی و انحراف نداره
بله ممکنه برگرده
برای اصلاح کجی بینی فرق میکنه بینی گوشتی باشه یا استخوانی؟
خیر جانم
مرسی بسیار عالی بود
امیدوارم مفید بوده باشه براتون
از کجا بدانم به جراحی سپتوپلاستی نیاز دارم یا خیر؟
باید معاینه بشید دوست عزیز
مطلب خوبی بود
🌹🌹
چقدر بعد از جراحی بینی میتونم ورزش کنم؟
بستگی داره به ورم بینیتون ولی معمولا ۲ ماه بعد از جراحی میتونید خیلی سبک ورزش کنید.
اقای دکتر من عکسمو توی اینستاگرام براتون ارسال کردم ، بینیم خیلی کجه و قوز هم داره میشه جوابم رو بدین تهران نیستم ، ولی میخوام بیام مطبتون
حتما بررسی و پاسخ داده میشه
اگه مدت زمان طولانی هست که پیامتون بدون پاسخ مونده مجدد عکستون رو ارسال بفرمایید
داداش من سرفه داره همیشه. انحراف بینیم داره . انحراف بینیش میتونه باعث سرفه بشه؟
خیر
سلام دکتر شما ترمیم بینیم انجام میدید من یک بار جراحی بینی انجام دادم ولی الان احساس می کنم که بینیم انحراف داره ولی زیاد معلوم نیست می تونم عکسم رو تو اینستاگرام براتون بفرستم ببینید نیاز به ترمیم بینی دارم یانه
بله عمل ترمیمی انجام میدم. بهتره که بصورت حضوری معاینه بشید
اما عکساتون رو از زوایای مختلف برام ارسال بفرمایید تا بررسی کنم
سلام جراحی انحراف و با زیبایی میشه انجام داد؟
سلام. بله میشه