زیبایی شناسی انسان، سالهای سال قدمت دارد. در آثار باستانی نیز می توان این حس و تمایل انسان به زیبایی را مشاهده کرد. می توان گفت انسانن همواره به دنبال داشتن عمری جاویدان بوده است. هر چند این یک آرزوی دست نیافتنی می باشد، اما داشتن ظاهری جوان تر در عصر حاضر، کاملا دست یافنتنی شده. مهم ترین عاملی که بر روی بر روی جوانی تاثیر می گذارد، پوست است و البته پوست صورت که بیشتر از هر چیز دیگری به چشم می آید. علم پزشکی به ما کمک کرده تا بهترین روش های جوانسازی پوست را در اختیار افرادی قرار دهیم که تمایل به جوانتر دیده شدن دارند و از چروک های روی پوست خود خسته شده اند. در ابتدا کمی به نشانه های پیری پوست می پردازیم تا با این روند بیشتر آشنا شوید.
دلیل پیری پوست
با بالا رفتن سن، دیگر به اندازه ی کافی کلاژن و الاستین ساخته نمی شود. این دو ماده، بر روی زیبایی و جوانی پوست بسیار موثرند و از مواد تشکیل دهنده ی بافت آن هستند. علاوه بر این ها مواردی مانند عدم رسیدگی کافی به پوست در دوران جوانی، استرس، مصرف مواد مخدر و نور آفتاب باعث تخریب پوست می شوند.
علائم پیری پوست
چروک
خطوط و چین های پوستی اولین علائم افزایش سن هستند. این خطوط معمولا از اواسط دهه 20 سالگی بر روی پوست صورت ایجاد می شوند که با گذر زماان عمیق تر شده و تبدیل به چروک های پوستی می شوند. این چروک ها را می توان در نواحی زیر ملاحظه کرد:
- خط اخم
- پیشانی
- دور لب
- خط خنده
- دور چشم
- کاهش حجم صورت
علاوه بر تحلیل رفتن کلاژن های پوست که باعث ایجاد چین و چروک های روی پوست می شوند، با گذشت زمان، پوست میزان چربی خود را از دست می دهد و پوست، افتاده و شل می شود. نواحی گونه، چانه، بینی و چشم بسیار تحت تاثیر این مورد هستند. البته استخوان چانه و فک نیز تحلیل می رود و صورت بسیار لاغر تر خواهد شد. البته این موارد از سنین بالای 60 خود را نشان خواهند داد اما توصیه ی ما به شما این است که زودتر، از بروز این موارد جلوگیری کنید. نواحی ای که بیشتر تحت تاثیر این تغییر قرار می گیرند شامل موارد زیر هستند:
- زیر چشم
- گونه ها
- چانه
- گردن
بهتر است چه زمانی برای جوانسازی پوست اقدام کنیم؟
توصیه ی ما به شما این است که از همان ابتدای نوجوانی از پوست خود مراقبت کنید و در فواصل زمانی مناسب آن را پاکسازی کنید. حتما از کرم های مرطوب کننده و ضد آفتاب استفاده کنید تا در آینده، دچار مشکل نشوید. در کل می توان گفت عوامل مختلفی بر زمان اقدام تاثیرگذارند. برای مثال مراقبت هایی که از پوست خود می کنید و یا ژنتیک شما. برخی از پزشکان معتقدند که بهتر است که از سن 30 سالگی اقدامات پیشگیری آغاز شود. اما در دهه 40 سالگی باید این اقدامات را به صورت جدی تر دنبال نمود.
روش های جوانسازی پوست
حال که با عوامل تاثیرگذار در جوانی پوست آشنا شدید، می خواهیم روش های پیشگیری از پیری پوست و درمان آن را برای شما تشریح کنیم.
روش های تهاجمی
روش های تهاجمی جوانسازی، همان جراحی های زیبایی از قبیل لیفت هستند
روش های کم تهاجمی
این روش ها شامل هایفوتراپی، اندولیفت، لیزر فرکشنال و تزریق چربی و بوتاکس و ژل است.
روش های غیر تهاجمی
این روش ها شامل مراقبت های پوستی، شامل استفاده از کرم های مرطوب کننده، ضد آفتاب، پاکسازی پوست و … است.
اندولیفت
اندولیفت برای کاهش افتادگی پوست کاربرد دارد. در این روش یک فیبر نازک وارد پوست شده و با استفاده از یک لیزر، کلاژن سازی پوست تحریک می شود. به این ترتیب و با جلسات متعدد، پوست رفته رفته سفت تر خواهد شد.
هایفوتراپی
در این روش از امواج اولتراسوند استفاده می شود. این امواج به لایه ی مدنظر در پوست انرژی وارد کرده و باعث تحریک کلاژنسازی پوست قوام پوست خواهد شد. این روش برای افرادی که شل شدگی خفیف در پوست خود دارند مناسب تر است.
کربوکسی تراپی
در این روش، به زیر پوست، گاز کربن دی اکسید تزریق می شود. با این کار، خونرسانی به بخش مدنظر افزایش یافته در نتیجه ترمیم سلولی در نقاط مختلف اتفاق خواهد افتاد.
تزریق ژل
تزریق ژل می تواند به ناحیه ی مدنظر، حجم بدهد. این فیلر ها به سه دسته دائمی، نیمه دائمی و موقت تقسیم می شوند از فیلرهای دائمی به علت عوارضی که دارند، خیلی استفاده نمی شود. ژل های موقت از بهترین نوع فیلرها هستند که پایه ی آن ها هیالورونیک اسید می باشد. این ماده مانند یک سیمان در بافت پوست عمل می کند و باعث استحکام آن می شود.
تزریق چربی
یکی دیگر از بهترین روش های جوانسازی پوست، تزریق چربی می باشد. در تزریق چربی به پوست، با کمک لیپوساکشن، میزانی از چربی بدن خود فرد گرفته شده و به بالشتک های چربی زیر پوست تزریق می شود. چون در این تزریق، مواد مطابق با بدن خود فرد، وارد بدن می شوند، پس ماندگاری آن نیز بالا می رود.
تزریق بوتاکس
در این روش، یک سم به نام بوتولینوم که اصطلاح تجاری آن بوتاکس است وارد محل مورد نظر می شود. کار این سم فلج کردن عضلات ناحیه مد نظر است تا با تکان نخوردن آن عضله ها، از چین و چروک های ناحیه کاسته شود.. البته تزریق این سم به برخی نواحی مانند زیر چشم و بالای لب ها ممنوع است.
لیزر فرکشنال
با استفاده از لیزر فرکشنال تحریک ساخت کلاژن و الاستین در بافت ها بصورت عمیق تحریک می شود. این روش باید در تعداد جلسات متعدد انجام بپذیرد تا نتیجه ی آن را بتوان مشاهده کرد. این روش می تواند بدون آسیب رساندن به سطح پوست ، کلاژن موجود در پوست را بازسازی کرده و پوستی صاف ، شاداب و جوان تر را ایجاد کند. این روش یکی دیگر از بهترین روش های جوانسازی پوست است.
لیزر فرکشنال برای چه نوع درمان هایی مناسب است ؟
- جوانسازی پوست
- جلوگیری از پیری زود رس
- درمان جای جوش
- لیفت پوست
- سفت کردن پوست
- از بین بردن چروک های پوست
- از بین بردن هر گونه لکه
تاثیر لیزر فرکشنال بر روی پوست
- تاثیر به صورت سطحی : بر لایه اپیدرم تاثیر می گذارد و موجب تغییر رنگ پوست و از بین رفتن لکه ای سطحی پوست می شود و می تواند منافذ پوست را کوچک تر کند.
- تاثیر به صورت عمقی : تغییرات بر روی لایه های زیرین پوست است به گونه ای که کلاژن سازی صورت می گیرد و باعث رفع چین و چروک و رفع شلی پوست و دیگر موارد ذکر شده میشود .
مزیت لیزر فرکشنال نسبت به دیگر روش ها در جوانسازی پوست
لیزر فرکشنال بدون هیچ گونه آسیبی به لایه های زیرین پوست باعث قوام پوست و کلاژن سازی می شود، ماندگاری بسیار بالایی دارد ، در مدت زمان کوتاه میتوان نتایج را مشاهده کرد ، هزینه اش مناسب است ، روشی غیر تهاجمی است و عوارض های کوتاه مدت مانند تورم و قرمزی بسیار کم است .
مراقبت های لازم بعد از لیزر فرکشنال
- استفاده از کرمهای تجویز شده توسط پزشک
- از قرار گرفتن در مقابل آفتاب خودداری کنید
- از آفتاب گرفتن و سولار رفتن پرهیز کنید
- از ضد افتاب استفاده کنید
- در صورتی که بعد از لیزر احساس سوزش داشتید می توانید از کمپرس یخ استفاده کنید.
- تا 24 ساعت از آرایش کردن در آن ناحیه خودداری کنید
- از تحریک پوست با الکل خودداری کنید
- از ماساژ دادن در آن ناحیه خودداری کنید
- تعداد جلسات را پشت سر هم انجام دهید تا نتایج بهتری را شاهد باشید.
آیا انجام لیزر فرکشنال درد دارد ؟
انجام لیزر فرکشنال درد ندارد ولی امکان دارد بیمار کمی احساس سوزش کند که با انجام بی حسی های موضعی برطرف می شود .
جلسات لیزر فرکشنال چگونه است ؟
جلسات لیزر فرکشنال بستگی به نوع درمان دارد ولی معمولاً بین 1 تا 4 جلسه و با فاصله زمانی یک ماه است .توصیه می شود که جلسات لیزر را پشت سر هم انجام دهید .
0 Comments