English
عربی
العربية

به مشاوره نیاز دارید؟ با ما تماس بگیرید

(021) 22882609 – 10 / (0912) 7696940

شنبه تا چهارشنبه 18:00 – 20:00 | پنجشنبه ها 9:00 – 12:00

دکتر مسعود راستکاری / سینوزیت / آندوسکوپی سینوس و همه چیز درباره آن
مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

آندوسکوپی سینوس و همه چیز درباره آن

آندوسکوپی سینوس یکی از دسته عمل هایی است که به منظور درمان سینوزیت های مزمن و برطرف کردن انسداد سینوس انجام می شود. اگر شما نیز به سینوزیت مبتلا هستید و قصد دارید با انجام آندوسکوپی سینوس، بهبود یابید، باید به پزشک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه نمایید.

زمانی که مخاط و سینوس ها دچار عفونت می شوند و التهاب می کنند، سینوزیت مزمن به وجود خواهد آمد و باید مورد توجه قرار گیرد. این عمل جراحی بسیار سبک و ساده است و به برطرف شدن مشکلات تنفسی و علائم سینوس کمک بزرگی می کند.

در این مقاله قصد داریم تا شما عزیزان را با آندوسکوپی سینوس بینی بیشتر آشنا کنیم و اطلاعات مختصر و مفیدی در این زمینه در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

آندوسکوپی سینوس چیست

آندوسکوپی سینوس بینی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

همان طور که بیان کردیم، آندوسکوپی سینوس یک روش پزشکی بوده که به پزشکان متخصص این امکان را می دهد تا با کمک یک ابزار نازک و انعطاف پذیر که به آن آندوسکوپ می گویند، درون سینوس ها و بینی را مشاهده کنند. این وسیله در انتها یک دوربین کوچک دارد که تصاویر را ثبت کرده و به مانیتور پزشک منتقل می کند.

اما کاربرد های آندوسکوپی سینوس بینی چیست؟ شاید مهم ترین کاربرد آندوسکوپی سینوس را بتوان تشخیص بیماری ها در نظر گرفت. آندوسکوپی سینوس بینی به پزشکان کمک می کند تا بیماری هایی مثل سینوزیت مزمن، پولیپ های بینی، عفونت های سینوسی و حتی تومور ها را تشخیص دهند. گاها با آندوسکوپی سینوس بینی می توان مشکلات و بیماری ها را نیز درمان کرد.

مثلاً با آندوسکوپی می توان پولیپ ها و یا عفونت را از بینی خارج کرد. آندوسکوپی سینوس بینی به بررسی علائم بیماری نیز کمک می کند. در مواقعی که فرد دچار گرفتگی بینی، درد و یا ترشحات غیر طبیعی شود، پزشک با استفاده از این ابزار این علائم را بررسی کرده و علت ایجاد کننده آن را شناسایی خواهد کرد.

در صورت نیاز پزشک با آندوسکوپ نمونه برداری می کند و از بافت سینوس قسمتی را جهت آزمایش های بیشتر نمونه گیری می کنند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این روش نیاز به بیهوشی عمومی ندارد و معمولا به صورت سرپایی انجام می گیرد.

بیشتر بخوانید: جراحی بینی

چه افرادی کاندید مناسبی برای آندوسکوپی سینوس بینی هستند؟

افراد با شرایط مختلفی می توانند کاندید مناسبی برای آندوسکوپی سینوس بینی باشند که در ادامه به برخی از مهم ترین آن ها اشاره خواهد شد:

1. افراد مبتلا به سینوزیت مزمن

آن دسته از افرادی که مکرراً به سینوزیت مبتلا می شوند و درمان های دارویی تاثیر زیادی بر روی آن ها ندارد.

2. افراد با مشکلات ساختاری

افرادی که دارای انحراف تیغه بینی بوده، پولیپ بینی دارند و یا سایر مشکلات ساختاری که سبب انسداد سینوس ها می شود.

3. افراد با علائم شدید تنفسی

برخی از افرادی که به علائم شدیدی مبتلا هستند که این علائم می تواند شامل درد در صورت، فشار در قسمت سینوس و… باشد.

4. افراد با عفونت های مکرر

هنگامی که افراد زود به زود به عفونت های سینوسی مبتلا می شوند و نیاز به بررسی های دقیق تری دارند.

5. افراد با سابقه جراحی سینوس

افرادی که اخیراً جراحی در ناحیه سینوس داشته اند و نیاز به بررسی و ارزیابی مجدد دارند.

اگر شما نیز در این دسته ها قرار دارید، می توانید به پزشک متخصص گوش و حلق بینی یا بهترین جراح بینی در تهران مراجعه کنید و برای انجام آندوسکوپی سینوس بینی اقدام نمایید.

آمادگی های قبل از انجام آندوسکوپی سینوس چیست؟

آندوسکوپی سینوس بینی همانند سایر جراحی ها نیاز به آمادگی ها و مراقبت هایی دارد که باید رعایت شود تا از این جراحی نتیجه مطلوبی کسب گردد.

در قدم اول باید به یاد داشته باشید که در مورد سابقه درمانی و پزشکی خود به طور کامل با پزشک معالج خود صحبت کنید و موارد مهم را ذکر کنید. همچنین هر گونه عمل جراحی که در چند سال اخیر داشته باید را نیز بیان کنید، زیرا می تواند اطلاعات مهمی به جراح بدهد.

قبل از انجام آندوسکوپی سینوس بینی باید تمام آزمایش هایی که توسط پزشک تجویز شده را انجام دهید و نتیجه آن را به اطلاع پزشک برسانید تا خطری برای شما به وجود نیاید.  گاهی نیز لازم است طبق صلاحدید پزشک، بیمار قبل از انجام عمل جراحی دارو های ضد التهابی مصرف کند.

به خاطر داشته باشید که سیگار و سایر دخانیات می توانند روی آندوسکوپی سینوس بینی اثر منفی گذاشته و فرایند بهبودی را به تاخیر بیندازند. به همین دلیل مصرف سیگار و دخانیات از دو هفته قبل از جراحی اکیدا ممنوع می باشد. دارو هایی مثل آسپرین و ادویل روی انعقاد خون تاثیر می گذارند.

بنابراین می توانند ریسک خطر خونریزی در حین جراحی را افزایش دهند. به همین دلیل جراح از دو هفته قبل از جراحی مصرف این دارو ها را منع می کند تا حین خطر عوارض خطرناکی برای فرد رخ ندهد.

مراحل انجام آندوسکوپی سینوس بینی چگونه است؟

در زمینه مراحل انجام آندوسکوپی سینوس بینی باید بدانید این عمل، یک عمل ساده بوده و جای نگرانی زیادی ندارد. طی این جراحی، ابتدا فرد بی حس خواهد شد و سپس میله نازک که به آن آندوسکوپ می گویند و در انتهای آن دوربین کوچک قرار دارد، از مسیر سوراخ بینی وارد می شود و تصاویر واضحی از درون بینی و بافت سینوس را در اختیار پزشک جراح قرار می دهد.

مراحل آندوسکوپی سینوس

پزشک با بررسی این تصاویر، می تواند مشکل فرد را شناسایی کرده و برای انجام اقدامات لازم برنامه ریزی کند. مثلاً در صورتی که بینی دوار گرفتگی شده باشد، با کمک ابزار های مخصوص این انسداد باز می شود. یکی از نکات مثبت این جراحی این است که معمولا فرد در روز عمل می تواند مرخص شود و به منزل برگردد.

عوارض احتمالی و خطرات مرتبط با آندوسکوپی سینوس و بینی چیست؟

در صورتی که این جراحی اصولی و توسط پزشک ماهر انجام نشود، مانند سایر جراحی ها خطرات و عوارضی را به همراه دارد که برخی از مهم ترین این خطرات شامل موارد زیر هستند:

  • خونریزی
  • عفونت
  • تورم و التهاب
  • چسبندگی
  • عود مجدد بیماری

میزان این عوارض به عواملی همچون شرایط بیمار، نوع بیماری، مهارت پزشک و مراقبت های قبل و بعد جراحی بستگی دارد. در نتیجه توصیه می کنیم همه این موارد را در نظر بگیرید تا عوارض این جراحی برای شما رخ ندهد.

نقش آندوسکوپی سینوس بینی در تشخیص و درمان بیماری های سینوسی چیست؟

همان طور که بیان کردیم، طی جراحی سینوس بینی جراح سعی می کند تا مسیر های تخلیه بینی را به وسیله آندوسکوپ باز کند. این امر سبب می شود تا سینوس ها سلامت خود را به دست آورند و بهبود یابند. در نتیجه عفونت های حاد و التهاب های شدید تشخیص و حتی درمان خواهند شد.

به زبان ساده تر می توان گفت که طی جراحی آندوسکوپی سینوس بینی هر گونه عفونت و یا ترشحاتی که درون سینوس قرار دارند و منجر به بسته شدن مجاری تنفسی می شوند، خارج خواهند شد و فرد سلامت خود را باز خواهد یافت.

آندوسکوپی بینی چقدر طول میکشد؟

آندوسکوپی بینی معمولاً یک فرآیند نسبتاً سریع است که به طور معمول حدود 5 تا 15 دقیقه طول می‌کشد. در این روش، پزشک از یک لوله نازک و انعطاف‌پذیر به نام آندوسکوپ که دارای دوربین و چراغ است، برای مشاهده داخل بینی و سینوس‌ها استفاده می‌کند.

این فرآیند معمولاً تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و بیمار در طول آن اغلب احساس ناراحتی چندانی نمی‌کند. با این حال، زمان دقیق ممکن است بسته به پیچیدگی وضعیت و نیاز به بررسی‌های اضافی متفاوت باشد.

نتیجه‌گیری

همان طور که در این مقاله بیان کردیم، آندوسکوپی سینوس یک جراحی با هدف تشخیص و درمان بیماری های مربوط به بینی مانند سینوزیت است. طی این جراحی پزشک می تواند انسداد های بینی را از بین ببرد و تنفس راحت برای بیمار را به وجود آورد. این جراحی بسیار ساده بوده و نگرانی خاصی ندارد، اما باید مراقبت های قبل و بعد آن را جدی بگیرید تا تجربه یک جراحی موفقیت آمیز را داشته باشید.

دکتر مسعود راستکاری

دکتر مسعود راستکاری

دکتر مسعود راستکاری جراح و متخصص گوش و حلق و بینی با سابقه درخشان جراحی سر و گردن، جراحی پلاستیک بینی و صورت و جراحی آندوسکوپی سینوس در منطقه پاسداران تهران، مشغول به فعالیت می باشند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط

نتیجه ای یافت نشد

صفحه مورد نظر شما یافت نشد. جستجوی خود را اصلاح کنید، یا از ناوبری فوق برای یافتن پست مدنظر استفاده نمایید.

تجربه جراحی بینی

تجربیات خودتان را در قالب دیدگاه برای دیگران به اشتراک بگذارید .

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *