به مشاوره نیاز دارید؟ با ما تماس بگیرید

(021) 22882609 – 10 / (0912) 7696940

شنبه تا چهارشنبه 18:00 – 20:00 | پنجشنبه ها 9:00 – 12:00

دکتر مسعود راستکاری / جراحی بینی / تزریق کورتون بعد از جراحی بینی
مدت زمان مطالعه ۱۰ دقیقه

تزریق کورتون بعد از جراحی بینی

برای این که جراحی بینی نتیجه مطلوبی به همراه داشته باشد، لازم است برخی اقدامات توسط جراح زیبایی انجام شود. یکی از مهم ترین این اقدامات تزریق کورتون بعد از عمل بینی است.

تزریق کورتون بعد از جراحی بینی

با تزریق ماده ای به نام کورتون می توان روند بهبود بینی بعد از جراحی زیبایی بینی را تسریع کرد و میزان تورم آن را کاهش داد. البته لازم به ذکر است تمام بیمارانی که اقدام به جراحی بینی می نمایند، قادر به استفاده از این ماده نیستند.

باید حتما پزشک تمام شرایط بیمار را مورد بررسی قرار دهد و در صورت صلاحیت نسبت به تزریق کورتون برای مراجعه کننده اقدام نماید. بیماران زیادی هستند که تصور می کنند در صورتی که کورتون تزریق نکنند، نتیجه خوبی بعد از عمل به دست نخواهند آورد. اما باید بگوییم این باور غلط است و حتی ممکن است تزریق کورتون برای برخی از افراد عوارض جبران ناپذیری در پی داشته باشد.

تزریق کورتون به بینی

پیش از آنکه به اهمیت استفاده از این ماده و مزایای آن برای کسب نتیجه مطلوب بعد از جراحی بپردازیم، اجازه دهید ابتدا با ماده کورتون آشنا شویم.

کورتون چیست و چه تاثیری در جراحی دارد

کورتون ماده ای است که بدن به صورت طبیعی تولید می کند و قادر است برای درمان حساسیت ها و بیماری های خود ایمنی در بدن مورد استفاده قرار گیرد. از این رو استفاده از کورتون در حفظ ایمنی بدن بسیار مهم است. زیرا قادر است التهاب را در بدن کاهش داده و بسیاری از مشکلات آن را برطرف نماید. از این رو بسیاری از جراحان بینی از این ماده، بعد از عمل، استفاده می کنند.

تزریق کورتون بعد از جراحی بینی به از بین بردن تورم ناشی از عمل کمک نموده و روند بهبود جراحی را سرعت می بخشد. از طرف دیگر این ماده به نازک شدن پوست بینی و نیز از بین بردن بافت اسکار پوست بعد از جراحی کمک می کند.

تزریق کورتون بعد از جراحی بینی کمک می کند تا بیمار با سرعت بیشتری روند بهبود را سپری کند و تمام زخم های کهنه بدن او نیز درمان شود. اما لازم به ذکر است که نباید این ماده به صورت خودسرانه و بیش از اندازه مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین باید پیش از مصرف کورتون حتما با پزشک خود مشورت نمایید تا با در نظر داشتن تمامی شرایط لازم تزریق را برای شما انجام دهد.

چه افرادی نیاز به تزریق کورتون پس از عمل بینی دارند؟

تمام بیماران نیازی به تزریق کورتون پس از جراحی بینی ندارند. تنها در صورتی که یکی از شرایط زیر در افراد وجود داشته باشد، می توان آن ها را گزینه مناسبی برای تزریق کورتون به شمار آورد.

  • باقی ماندن ورم بینی علی رغم سپری شدن مدت زمان زیاد بعد از عمل رینوپلاستی و نیز برطرف نشدن آن پس از مدت طولانی
  • در صورتی که پوست بینی بیمار ضخیم باشد. زیرا پوست های ضخیم بسیار تمایل به تشکیل بافت اسکار داشته و پس از تشکیل بافت اسکار، پوست سفت خواهد شد. این اتفاق منجر می شود تا روند ترمیم پوست بینی کاهش یافته و نتیجه جراحی آن طور که باید نباشد. از این رو تزریق کورتون بعد از جراحی بینی روش مناسب خواهد بود.
بهترین زمان برای تزریق کورتون به بینی

این دو شرط در چهره هر بیماری که وجود داشته باشد، این اجازه را به پزشک می دهد که برای کسب نتیجه مطلوب بعد از جراحی بینی، اقدام به تزریق کورتون نماید.

بهترین زمان برای تزریق کورتون به بینی

به طور معمول بهترین زمان برای تزریق کورتون به بینی، چند ماه بعد از جراحی بینی است (حدودا ۴ الی ۶ ماه) . این ماده طبیعی در زیر پوست و ناحیه عمقی پوست بینی تزریق می شود تا قادر باشد تورم را به راحتی از بین ببرد. این که چند بار نیاز به تزریق کورتون در بینی داشته باشید، بستگی به نظر جراح شما خواهد داشت.

برخی از بیماران ممکن است از شرایط خاصی برخوردار باشند و از این رو نیاز به تزریق کورتون بیشتری بعد از جراحی داشته باشند. در حالی که برخی دیگر از بیماران ممکن است تنها مقدار کمی تزریق کورتون بعد از جراحی بینی، به بهبود سریع جای زخم آن ها کمک کند.

ناگفته نماند که زمان مناسب برای تزریق کورتون به بینی بعد از عمل برای هر فرد می تواند متفاوت باشد. زیرا شرایط هر فرد و روند پروسه عمل با دیگری متفاوت است.

چسب زدن بعد از تزریق کورتون به بینی

ایا بعد از تزریق کورتون به بینی باید چسب زد؟ جراحی بینی از حساسیت بالایی برخوردار است. از این رو بسیاری از بیماران ترجیح می دهند این جراحی را تحت نظر پزشک متخصص انجام دهند. اما مهم تر از خود جراحی، چسب زدن بینی بعد از عمل و تزریق کورتون است. این مرحله حتی از انجام جراحی نیز حساس تر بوده و نیاز به مهارت خاصی دارد. زیرا در صورتی که چسب بعد از تزریق کورتون و عمل بینی به درستی در محل مناسب زده نشود، می تواند فرم بینی و نتیجه عمل را تغییر دهد.

پس حتما به چسب زدن پس از تزریق کورتون توجه نمایید. اولین مرتبه ای که می خواهید بینی خود را چسب بزنید حتما به بهترین جراح بینی خود مراجعه نمایید تا از بروز هر گونه عوارضی جلوگیری نمایید.

نتیجه و عوارض کورتون بینی

معمولا برای استفاده از کورتون، به ماده ای با غلظت بین ۱۰ تا ۴۰ سی سی نیاز خواهید داشت. تزریق کورتون بعد از عمل بینی اصولا می تواند ۴ بار انجام شود، البته در فواصل زمانی مختلف. نتیجه تزریق این ماده بر روی بینی را می توانید به سرعت مشاهده کنید. زیرا کورتون قادر است به راحتی ورم بینی را بعد از جراحی کاهش داده و پوست را نازک تر کند.

اما مسلما این روش درمانی نیز همچون دیگر روش ها، دارای عوارض خاصی است. از جمله مهم ترین عوارض تزریق کورتون بعد از جراحی بینی عبارتند از:

  • غلظت زیاد کورتون منجر به نازک شدن پوست شده و زیر پوست و رگ ها نمایان می شود که به طور کلی ظاهر بینی را زشت می کند.
  • مصرف بیش از اندازه کورتون بعد از جراحی بینی، منجر به بروز زخم معده، پوکی استخوان، چاقی، آب مروارید، افزایش احتمال عفونت، افسردگی، تغییرات خلقی و … می گردد.
  • در صورتی که تزریق کورتون بعد از جراحی بینی به میزان کافی انجام نشود، منجر به فرورفتگی عمیق و قابل مشاهده در بینی می گردد. زیرا بافت اسکار مفید را نیز به طور کامل از بین خواهد برد.

به طور کلی اگر تزریق کورتون پس از جراحی بینی توسط پزشکی جز جراح خودتان انجام گیرد، می تواند عوارض جبران ناپذیری برایتان به دنبال داشته باشد که برخی از آن ها را بیان نمودیم.

مراقبت های بعد از تزریق کورتون به بینی

بعد از تزریق کورتون حدودا دو هفته بعد بهبود را می توان مشاهده کرد. مراقبت هایی که در این دوره وجود دارد شامل:
به مدت ۲ روز از کمپرس سرد استفاده کنید
از مالش دادن بینی پرهیز کنید
اجسام سنگین برندارید
سر را رو به پایین نگه ندارید
کچ و تامپون بینی را دستکاری نکنید
تا یکماه از انجام هرگونه فعالیت ورزشی پرهیز کنید
از داروهای ضد التهابی استفاده نکنید .

دکتر مسعود راستکاری

دکتر مسعود راستکاری

دکتر مسعود راستکاری جراح و متخصص گوش و حلق و بینی با سابقه درخشان جراحی سر و گردن، جراحی پلاستیک بینی و صورت و جراحی آندوسکوپی سینوس در منطقه پاسداران تهران، مشغول به فعالیت می باشند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط

تجربه جراحی بینی

تجربیات خودتان را در قالب دیدگاه برای دیگران به اشتراک بگذارید .

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *