English
عربی
العربية

به مشاوره نیاز دارید؟ با ما تماس بگیرید

(021) 22882609 – 10 / (0912) 7696940

شنبه تا چهارشنبه 18:00 – 20:00 | پنجشنبه ها 9:00 – 12:00

دکتر مسعود راستکاری / جراحی بینی / دفورمیتی بینی؛ دفرمه شدن بینی بعد از عمل و ترمیم
مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

دفورمیتی بینی؛ دفرمه شدن بینی بعد از عمل و ترمیم

بسیاری از افراد در جراحی اولیه خود به دلایل مختلفی از جمله: کم تجربه بودن جراح، ضعف در جراحی و یا مراقبت های نادرست، فرم بینی آنها پس از عمل بهم ریخته و دفرمه می شود. این افراد می بایست اقدام به ترمیم دفورمیتی بینی کنند. در رابطه با این موضوع در ادامه مقاله توضیحات دقیق را قرار داده ایم. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله را تا پایان مطالعه کنید.بسیاری از بیماران و مراجعینی که برای جراحی ترمیم بینی خود به مطب دکتر مسعود راستکاری مراجعه می کنند ، خواستار ترمیم دفورمیتی بینی خود هستند.

منظور از دفومیتی بینی چیست؟

دفورمیتی بینی (Nasal Deformity) به ناهنجاری‌هایی گفته می‌شود که باعث بدشکلی بینی شده‌اند. این بدشکلی‌ها ممکن است مادرزادی یا در اثر کهولت سن یا سانحه باشند. گاهی ممکن است دفورمیتی بعد از عمل زیبایی اوله شکل گرفته باشد در این صورت فرد نیاز به جراحی ترمیم دفورمیتی بینی یا رینوپلاستی ثانویه دارد.

جراحی ترمیمی دفورمیتی بینی

جراحب ترمیم دفورمه بودن بینی توسط دکتر راستکاری

انواع دفورمیتی بینی

این بدفرمی ها و حالات نامتعادل اشکال متفاوتی دارند که برای ترمیمشان لازم است تدابیر مخصوصی اندیشده شود تا ظاهر بینی زیبا و دلنشین شود .دفورمیتی بینی انواع گوناگونی دارد که شایع ترین آنها عبارتند از : عدم تقارن در پره های بینی ، کجی بینی ، فرم زین اسبی ، فرم منقار ، کوتاهی بینی ، نوک تیز شدن یا برجستگی نوک بینی

دفورمیتی های بینی


دفورمیتی منقار طوطی:

در چنین وضعیتی به دلیل اینکه ناحیه بالایی نوک بینی حجم زیادی دارد و ناحیه وسطی تیغه بینی کم حجم می شود ، بینی به سمت پایین متمایل شده و همانند منقار طوطی می شود برای ترمیم این عارضه می توان بخش های اضافه را حذف نمود البته اگر جنس زائده ها از جنس پوست ضخیم باشد ، ظرافت و حساسیت بسیار بالایی لازم است تا ترمیم دفورمیتی بینی انجام گیرد.

تورفتگی پره های بینی:

این عارضه بیشتر برای کسانی وجود دارد که در سال های قبل بینی خود را جراحی کرده اند . زیرا در آن زمان تجربه جراحان کمتر از حال بود و برای کاستن از پهنای بینی ، بخش های غضروفی پره های بینی را تضعیف می کردند . به دلیل ضعیف شدن بافت های غضروفی پره بینی ، تورفتگی پره ها رخ می دهد برای ترمیم دفورمیتی بینی های این چنینی می توان با کمک اجزای طبیعی و الحاقی غضروف ، ناحیه پره ها را قوت بخشید .

عدم تقارن در سوراخ های بینی:

حتی بهترین جراح بینی هم در حل این مسئله با چالش هایی روبروست . اما می توان به پیوند بافت های پوستی و غضروفی و یا در صورت نیاز حذف اجزای اضافی، اقدام به تقارن بخشی به سوراخ های بینی نمود و با جراحی زیبایی بینی این مشکل را رفع کرد. نتیجه جراحی ترمیم بینی در این نوع بینی ها بسیار واضح و اثربخش خواهد بود.

بینی های زین اسبی:

در مورد بینی های زین اسبی، بخش وسطی پل بینی به حد زیادی ضعیف شده و ظاهرا بر روی تیغه بینی تورفتگی و بالاآمدگی مشاهده می شود که به این ترتیب به حالات ایجاد شده، فرم زین اسبی می گویند زیرا ساختار بینی تا حد زیادی همانند زین اسب می شود به منظور ترمیم این نوع دفورمیتی بینی با استفاده از گرافت و بافت غضروفی ، نواحی ضعیف ترمیم شده و قوت می یابند.

برای دریافت مشاوره فرم زیر را تکمیل نمایید.

فیلد های "*" اجباری هستند

علائم ناهنجاری بینی

علائم تغییر مدل بینی با توجه به شرایط و علت آن متغیر است. از جمله علائم ناهنجاری بینی  می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تغییر حالت فیزیکی بینی
  • مسدود شدن بینی
  • خرناس
  • ایجاد مشکلات سینوسی
  • تجربه مکرر خونریزی بینی
  • ایجاد مشکل در زمان صحبت کردن یا خورد

دفورمیتی بینی باعث اختلال در عملکرد بینی می‌شود؟

وجود دفورمیتی در بینی فرد بسته به نوع ناهنجاری می‌تواند باعث اختلالات شدید در عملکرد بینی شود. گاهی دفورمیتی ایجاد شده بسیار شدید است و می‌تواند برای بیمار و وضعیت تنفسی او خطر آفرین باشد.

نشانه‌های دفورمیتی بینی بعد از جراحی بینی چیست؟

  • تغییر شکل درست بینی
  • مسدود شدن مجاری تنفسی
  • خروپف در خواب یا خرناس کشیدن هنگام نفس کشیدن
  • خونریزی‌های متعدد
  • احساس سختی در تنفس

دفورمیتی بینی چرا ایجاد می‌شود؟

ایجاد دفورمیتی بینی دارای دلایل متعددی است که در این قسمت برای شما ذکر کردیم. البته این موارد فقط برخی از عواملی هستند که در نهایت باعث ایجاد بدشکلی در فرم بینی می‌شوند.

دفورمیتی ناشی از جراحی اولیه

احتمال دارد که در اولین عمل بینی انجام شده، پزشک دچار اشتباه شود و غضروف بینی را بیش از حد برداشت کند. در این صورت بینی بیمار دچار انحراف، فرورفتگی و ناهماهنگی ظاهری می‌شود. ممکن است پزشک مهارت لازم را نداشته باشد و سوراخ‎های بینی به یک اندازه و یک شکل نشوند. گاهی در طی عمل پزشک متوجه ضعف غضروفی بینی بیمار نمی‌شود و بعد از عمل و دوره نقاهت بینی بیمار تغییر شکل دهد.

در روش‌های قدیمی و سنتی جراحی زیبایی بینی که استخوان بینی را با چکش تغییر شکل می‌دادند، رخ دادن اشتباهاتی همچون شکستگی و انحراف در تیغه بینی بسیار شایع بودند و طبق بررسی‌ها بسیاری از آن افرادی که دچار دفورمیتی بینی هستند امروزه متقاضی عمل ترمیم دفورمیتی بینی هستند.

عدم رعایت نکات مراقبتی بعد از اولین عمل بینی: گاهی افراد بعد از جراحی بینی اولیه در دوره نقاهت مراقبت‌های لازم را انجام نمی‌دهند یا به اشتباه انجام می‌دهند، باعث ایجاد دفورمیتی در بینی خود می‌شوند. با توجه به این که بینی ما بعد از عمل بسیار حساس و آسیب پذیر است، باید تمام نکات مراقبتی پس از رینوپلاستی بینی را به خوبی رعایت کنیم.

دفورمیتی مادرزادی و ژنتیکی

برخی افراد نیز هستند که به طور مادرزادی دچار دفورمیتی بینی هستند و با  مشکلاتی من جمله کجی بینی، قوز بینی، انحراف تیغه بینی یا ناهنجاری‌های مادرزادی متولد می‌شوند.

دفورمیتی ناشی از حادثه

بعضی افراد نیز ممکن است در حوادث مختلف دچار این ناهنجاری‌ها و دفورمیتی بینی شوند که اصلاح آن‌ها تنها با عمل ترمیم دفورمیتی بینی انجام می‌شوند.

دلایل دیگر تغییر شکل بینی

دلایل دیگری برای دفورمیتی بینی نیز وجود دارد که ارتباطی با جراحی اشتباه ندارد. از جمله این دلایل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ناهنجاری‌های مادرزادی: این ناهنجاری ها شامل ضعف ساختار بینی یا عدم تقارن در بینی می باشد.
  • ترومای بینی: در صورتی که به بینی صدمه وارد شود در طول زمان ممکن است موجب انحراف در تیغه اصلی بینی شود و ساختار بینی تغییر کند
  • توده بینی: وجود توده های داخلی و خارجی می تواند موجب تغییر شکل بینی شود
  • بالا رفتن سن: برخی زمان با بالا رفتن سن، ساختار بینی  تضعیف می شود و تغییر می کند
  • شرایط پزشکی: در شرایط خاص پزشکی ممکن است ساختار کلی بینی تغییر کند که در ظاهر بینی نیز تاثیر می گذارد.
  • انحراف بینی: زمانی که سپتوم بینی به یک سمت انحراف پیدا کند، انحراف بینی صورت گرفته است. زمانی که این انحراف زیاد باشد ممکن است مشکلات تنفسی ایجاد کند.

روش‌های ترمیم دفورمیتی بینی: جراحی یا غیر جراحی؟ 

روش‌های غیر جراحی اصلاح دفورمیتی بینی مانند تزریق ژل و فیلر، بیشتر برای ترمیم یا اصلاحات جزئی به کار می‌روند. این مورد برای فرورفتگی‌های کوچک، عدم تقارن نوک بینی به مقدار کم و نامنظمی‌‌های کوچک مناسب است اما ماندگاری آن دائمی نیست و نیاز به ترمیم دوباره و تکرار هزینه دارد. 

جراحی ترمیم دفورمیتی بینی، روش جراحی رفع ناهنجاری‌های بینی است که در بین افرادی که دچار عارضه دفورمیتی بینی هستند، بسیار معروف و محبوب است. انجام عمل ترمیم دفورمیتی بینی یا ترمیم ناهنجاری‌های ساختاری بینی در واقع ماندگاری دائمی دارد و بسیار مطمئن‌تر از روش‌های غیر جراحی ترمیمی است. چرا که پزشک در انجام جراحی دسترسی بهتری برای ایجاد  تغییرات اساسی و بازسازی و ترمیم کلی ساختار بینی دارد.

دکتر مسعود راستکاری
دکتر مسعود راستکاری

دکتر مسعود راستکاری، جراح پلاستیک بینی و صورت و جراح سر و گردن، دارای بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی و فارغ‌التحصیل پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی ایران است. ایشان با بیش از ۲۳ سال تجربه و انجام بیش از ۳۰ هزار عمل موفق، در تهران، استانبول و دبی فعالیت دارند و عضو رسمی انجمن رینوپلاستی ایران و ترکیه هستند. دکتر راستکاری به‌واسطه کیفیت بالای جراحی، تکنولوژی به‌روز، رعایت استانداردهای بین‌المللی و رضایت بالای بیماران بین‌المللی، یکی از چهره‌های برجسته این حوزه به‌شمار می‌رود.

مقالات مرتبط

تجربه جراحی بینی

تجربیات خودتان را در قالب دیدگاه برای دیگران به اشتراک بگذارید .

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *