English
عربی
العربية

به مشاوره نیاز دارید؟ با ما تماس بگیرید

(021) 22882609 – 10 / (0912) 7696940

شنبه تا چهارشنبه 18:00 – 20:00 | پنجشنبه ها 9:00 – 12:00

دکتر مسعود راستکاری / جراحی بینی / عمل پره های بینی: بهبود ظاهر و عملکرد تنفسی
مدت زمان مطالعه ۸ دقیقه

عمل پره های بینی: بهبود ظاهر و عملکرد تنفسی

عمل پره‌ های بینی یا آلار پلاستی یک روش جراحی است که با تغییر شکل و عرض سوراخ‌های بینی باعث کوچک‌تر شدن پره‌های بینی می‌شود. این جراحی بهترین راهکار برای اصلاح تقارن سوراخ‌های بینی است و با تعادل پره‌های بینی، چهره‌ای ایده‌آل و متعادل را برای فرد به ارمغان می‌آورد.

این جراحی به روش‌های مختلفی انجام می‌شود و در اغلب موارد نتایج بسیار ایده‌آلی دارد. تشخیص نیاز و روش مناسب برای این جراحی توسط متخصص صورت می‌گیرد و شکل نهایی آن با در نظر گرفتن فرم صورت، گونه، لب و چشم‌ها تعیین می‌شود.

اگر شما هم طرفدار زیبایی هستید و قصد انجام عمل پره‌ های بینی خود را دارید و علاقه دارید از جزئیات آن آگاه شوید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

عمل پره های بینی چیست؟

عمل پره‌ های بینی چیست؟

آناتومی بینی دارای بخش‌های مختلفی است که هر یک از این بخش‌ها در شکل‌دهی نهایی بینی بسیار تاثیرگذار هستند. سوراخ‌ها و پره‌های بینی یکی از بخش‌های بینی است که در زیبایی بینی و طبیعی بودن چهره نقش بسیار مهمی دارد. اگر میزان بافت نرم موجود در پره‌های بینی بیشتر باشد، پره‌ها و سوراخ‌های بینی ظاهر بزرگتری خواهند داشت.

عمل پره‌ های بینی در افرادی که دارای بینی با پره‌های بزرگ و پهن و نامتقارن هستند انجام می‌شود. هدف از این نوع جراحی بینی اصلاح سوراخ‌های بینی و کوچک کردن آنها است.

عمل پره‌ های بینی به دلیل بافت نرم، چربی و فیبروزی که دارند نسبتا ساده است و به دلیل نداشتن غضروف در این ناحیه فرد درد زیادی نخواهد داشت. برای انجام این جراحی روش‌های مختلفی وجود دارد که بر اساس شکل و ساختار پره‌های بینی زیر نظر پزشک متخصص انتخاب می‌شود.

جراحی پره‌ های بینی با ایجاد اصلاحات در پایه و سوراخ‌های بینی منجر به اصلاح فرم بینی می‌شود. همچنین اندازه بینی را با کاهش اندازه سوراخ‌های بینی کوچکتر می‌کند. مدت زمان این جراحی بسته به پیچیدگی و نوع آن متفاوت است و ممکن است بین یک الی دو ساعت به طول بینجامد.

مزایای عمل پره‌ های بینی چیست؟

عمل پره‌ های بینی یکی از جراحی‌های زیبایی است که برای داشتن بینی خوش فرم انجام می‌شود. بینی یکی از مهم‌ترین اعضای صورت است که در داشتن چهره متعادل ور زیبا نقش موثری دارد.

عمل آلارپلاستی یکی از انواع جراحی‌های زیبایی است که تغییر زیادی در صورت فرد ایجاد نمی‌کند و تنها با هدف بهبود ایرادات کوچک و جزئی بینی انجام می‌شود. این تغییر جزئی در راستای اصلاح ایرادات موجود در بینی به داشتن چهره‌ای طبیعی‌تر به شما کمک می‌کند.

عمل پره‌ های بینی بهترین گزینه برای کسانی است که از اندازه و شکل سوراخ‌های بینی خود ناراضی هستند. جراحی پره‌های بینی دارای مزایای زیادی است. این جراحی به شکل سریع و آسان انجام می‌شود و به دلیل استفاده از بیهوشی عمومی و یا بی‌حسی موضعی فرد هیچ دردی در طول جراحی حس نخواهد کرد.

مشکلاتی نظیر نامتقارن بودن شکل بینی، اندازه بینی با کاهش سایز سوراخ‌های بینی و مشکلات تنفسی با عمل جراحی پره‌های بینی برطرف می‌شود. از سایر مزایای عمل پره‌های بینی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

● تنظیم اندازه و عرض سوراخ‌های بینی

● ایجاد تقارن میان سوراخ‌های بینی

● ایجاد چهره‌ای متعادل و نرمال

● بهبود ظاهر فرد

● کاهش سایز سوراخ‌های بینی

● دوران نقاهت کوتاه و بهبودی سریع

● غیرقابل تشخیص بودن محل برش و بخیه‌ها

جراحی پره‌ های بینی چگونه انجام می‌شود؟

جراحی پره‌ های بینی یک جراحی کاملا تخصصی است و می‌بایست تحت نظر جراح و پزشک متخصص انجام شود. جراح پیش از اقدام به جراحی، بینی را از تمامی جهات بررسی نموده و ساختار کلی بینی را ارزیابی می‌نماید. بعد از بررسی فرم بینی با اجزای صورت، بررسی بینی از زاویه پایین نوک بینی، زاویه بغل، روبرو و فاصله پره‌ها با چشم‌ها، تصمیم قطعی برای انجام عمل آلارپلاستی گرفته می‌شود.

جراحی پره های بینی

این عمل با وجود اینکه ساده به نظر می‌رسد اما نیاز به دقت بالا و تخصص دارد. این عمل به روش باز و بسته انجام می‌شود. روش باز برای کسانی مناسب است که سوراخ‌های بینی آنها رو به بالا است. در روش باز، بعد از ایجاد برش‌هایی، پره‌های بینی از هم جدا شده و به سمت پایین کشیده می‌شوند و مجددا به یکدیگر متصل می‌گردند.

در روش بسته پره‌های بینی از قسمتی که به لب بالا متصل شده به وسیله برش‌های ایجاد شده جدا می‌شوند و به سمت بالا کشیده می‌شوند. معمولا در روش بسته پزشک دید کمتری نسبت به بخش‌های بینی دارد و ممکن است دقت پایین‌تری داشته باشد.

به عبارتی تکنیک‌های این جراحی شامل تکنیک ویر و تکنیک جوزف است. در تکنیک ویر که رایج‌ترین روش عمل پره‌های بینی است، بینی از بافت لب جدا می‌شود و سوراخ‌های بینی جمع می‌شود. در روش جوزف برای کوچک‌تر کردن پره‌های بینی بخشی از بافت پایه بینی برداشته می‌شود.

برش‌های شکل گرفته در جراحی پره‌ های بینی در روی چین کنار پره‌ها و یا یک میلی‌متر بالاتر از چین کنار پره‌ها صورت می‌گیرد. البته برش‌هایی که روی چین بینی زده می‌شود، ممکن است به مرور زمان دچار جوش چرکی شود و خارج کردن آن کمی سخت و مشکل‌ساز خواهد بود.

همچنین برش بالاتر از چین ممکن است در افرادی که پوست تیره دارند باعث باقی ماندن اسکار شود. در صورتی که جراح دارای مهارت بالایی باشد، احتمال بروز چنین مواردی کاهش می‌یابد.

عمل پره‌ های بینی برای چه کسانی مناسب است؟

عمل پره‌ های بینی با هدف اصلاح نواقص و ایرادات موجود در پره‌های بینی انجام می‌شود و برای دسته‌ای از افراد مناسب است. این جراحی تغییرات زیادی در چهره فرد ایجاد نمی‌کند و تنها برای برطرف کردن برخی از ایرادات بینی انجام می‌شود؛ پس لازم است نگاه واقع‌بینانه‌ای به این جراحی داشت. واجدین شرایط برای عمل جراحی پره‌ های بینی باید دارای ویژگی‌های زیر باشند.

● دارای بینی گوشتی با سوراخ‌های بینی پهن و بزرگ

● داشتن سوراخ‌های بینی نامتقارن و داشتن شکل‌های متفاوت

● سوراخ‌های بینی بسیار باریک یا پهن در مقایسه با سایر اجزای صورت

● باز شدن سوراخ‌های بینی در زمان لبخند زدن و خندیدن

● بروز آسیب‌های صورت پس از جراحی زیبایی بینی

● نارضایتی از سوراخ‌های بینی

● داشتن انتظارات واقع‌بینانه نسبت به عمل پره‌ های بینی

عمل پره‌ های بینی برای چه کسانی مناسب نیست؟

عمل پره‌ های بینی به برخی از افراد توصیه نمی‌شود. دسته اول افرادی هستند که سیگاری هستند و مشروبات الکلی مصرف می‌کنند. ممکن است این افراد عوارضی نظیر تنگی نفس و مشکلات ریوی را به دلیل مصرف سیگار تجربه کنند.

افرادی که غضروف بینی آنها به یک اندازه نیست و ممکن است بینی آنها پس از انجام آلارپلاستی از حالت یکپارچه‌ای که دارد خارج شود، دسته دیگری از افراد هستند که این جراحی برای آنها مناسب نیست. همچنین بیماران دیابتی بهتر است پیش از انجام عمل پره‌های بینی با پزشک خود مشورت کنند، زیرا به دلیل دیابت امکان دارد زخم‌های آنها دیرتر بهبود یابند و این مورد احتمال بروز عفونت را افزایش می‌دهد.

عمل پره‌های بینی در افرادی که به دلیل قرارگیری در سن پایین رشد بینی آنها تکمیل نشده است، توصیه نمی‌شود زیرا ممکن است فرم بینی بعد از عمل تغییر کند. داشتن کم خونی حاد و بیماری آنمی ممکن است از موانع انجام عمل پره‌های بینی است.

در صورتی که شما دچار کم خونی هستید بهتر است این مورد را با پزشک خود در میان بگذارید. در این شرایط لازم است آزمایش قبل از عمل بینی را انجام دهید؛ اگر هموگلوبین خون شما کمتر از 10 باشد قادر به انجام این جراحی نخواهید بود. ممکن است بیهوشی عوارض جدی برای فرد داشته باشد.

در برخی موارد افرادی که دارای بیماری‌های قلبی و عروقی هستند به مواد بیهوشی واکنش نشان می‌دهند و لازم است حتما در این رابطه با پزشک خود مشورت کنید.

آیا عمل پره‌ های بینی عوارض دارد؟

همانطور که پیش‌تر هم اشاره نمودیم، عمل جراحی پره‌ های بینی نیاز به دقت و تخصص بالایی دارد، زیرا عدم توجه دقیق به برخی از جزئیات می‌تواند نتیجه عکس داشته باشد و عوارضی برای فرد ایجاد نماید. یکی از عوارض جدی که به دلیل نداشتن توجه جراح ممکن است رخ دهد، کوچک شدن بیش از حد سوراخ‌های بینی و بروز مشکلات تنفسی است.

دومین عارضه احتمالی، ایجاد اسکار و گوشت اضافه در محل بخیه است که در صورت بخیه زدن در جایگاه مناسب این عارضه اتفاق نخواهد افتاد. این عوارض نادر هستند و با انتخاب دقیق پزشک قابل کنترل است. یکی دیگر از عوارض احتمالی بروز عفونت در ناحیه جراحی پره های بینی است که با انجام دقیق مراقبت‌های ارائه شده توسط پزشک قابل اجتناب است.

نتیجه‌گیری

عمل پره‌ های بینی یکی از جراحی‌های زیبایی پرطرفدار است که اغلب از سوی افرادی که مشکلاتی نظیر سوراخ‌های بینی پهن، نامتقارن و بزرگ دارند، تقاضا می‌شود. هدف از انجام این جراحی، داشتن چهره‌ای طبیعی با اجزای متناسب است و انتظار ایجاد تغییرات زیادی نباید داشت.

این جراحی با وجود داشتن پیچیدگی‌های خاص خود، در بیشتر موارد موفقیت آمیز است و هیچ عوارض جدی ندارد. البته داشتن نتایج مطلوب و ایده‌آل تا حد زیادی به مهارت پزشک و توانمندی و تجربه بالای او در این کار بستگی دارد. اگر شما هم قصد انجام این جراحی را دارید با دقت بیشتر و حساسیت بالاتری پزشک خود را انتخاب کنید.

دکتر مسعود راستکاری
دکتر مسعود راستکاری

دکتر مسعود راستکاری، جراح پلاستیک بینی و صورت و جراح سر و گردن، دارای بورد تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی و فارغ‌التحصیل پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی ایران است. ایشان با بیش از ۲۳ سال تجربه و انجام بیش از ۳۰ هزار عمل موفق، در تهران، استانبول و دبی فعالیت دارند و عضو رسمی انجمن رینوپلاستی ایران و ترکیه هستند. دکتر راستکاری به‌واسطه کیفیت بالای جراحی، تکنولوژی به‌روز، رعایت استانداردهای بین‌المللی و رضایت بالای بیماران بین‌المللی، یکی از چهره‌های برجسته این حوزه به‌شمار می‌رود.

مقالات مرتبط

تجربه جراحی بینی

تجربیات خودتان را در قالب دیدگاه برای دیگران به اشتراک بگذارید .

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *