عمل بینی هنگام پریودی در اکثر مواقع خطری ندارد، ولی با چالشهای خاص خودش هم همراه است. تغییرات فیزیولوژی و روانی ناشی از پریود باعث ضعف و بی حالی، احساس خستگی، نوسانات خلقی و درد میشوند. این مسائل در کنار عوارض بعد از جراحی، سختتر شدن دوره نقاهت را به دنبال دارند.
اگر موقع پریود درد شدید و خونریزی زیادی دارید، اکیدا توصیه میکنیم از عمل بینی هنگام پریودی خودداری کنید. همزمانی این اتفاقها با هم باعث بروز عوارض جانبی بیشتر و کندی روند بهبود شما میشود.
آیا عمل بینی هنگام پریودی ممکن است؟
بله. پریود اختلالی در روند عمل بینی به وجود نمیآورد؛ اما شرایط خاص پریود میتواند دوره نقاهت بعد از عمل بینی را برایتان سختتر کند. این تصور که پریود باعث افزایش خونریزی یا مانع از انعقاد خون حین جراحی بینی میشود غلط است.
پریود شدن ربطی به عمل ندارد و به طور طبیعی هر ماه اتفاق میافتد؛ اما خیلی از خانمها به خاطر استرس و اضطراب قبل از عمل بینی، پریود میشوند و این مسأله نگرانشان میکند. در چنین شرایطی اگر امکانش بود به خاطر راحتی و آرامش خودتان عمل بینی را به بعد از پریود موکول کنید.
به طور کلی اگر پریود سنگین و دردناکی ندارید، همزمانی پریود و عمل بینی مشکل خاصی برایتان ایجاد نمیکند. برای اینکه خیالتان کاملاً از هر جهت راحت شود بهتر است با دکتر خود مشورت کنید.
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد می کنیم: معیارهای انتخاب بهترین دکتر برای عمل بینی چیست؟
آیا همزمانی پریود و عمل بینی خطرناک است؟
پریود در حالت عادی خطری برای عمل بینی ندارد؛ مگر اینکه از قبل به بیماری خاصی مبتلا باشید. در این شرایط احتمالاً پزشک همزمانی پریود و عمل بینی را صلاح نمیداند. تحقیقات نشان داده عمل بینی هنگام پریودی در بعضی از خانمها، روند خوب شدن زخمها را کند میکند. علاوه بر این، اگر به هماتوم مبتلا هستید بهتر است اجازه بدهید پریودتان تمام شود.
از طرف دیگر، به هر حال پریود سختیهای خاص خودش را دارد. در این دوره بدن شما هم از نظر جسمی تغییر میکند و هم روح و روانتان تحت تأثیر قرار میگیرد. تغییرات هورمونی و درد ناشی از پریود از یک طرف، جراحی بینی و عوارض بعدش هم از طرف دیگر، شما را حسابی تحت فشار قرار میدهند.
علاوه بر این، احتمالاً بعد از جراحی پزشک مصرف برخی داروهای مسکن را برایتان منع میکند. بنابراین نمیتوانید برای تسکین درد پریود هر دارویی را مصرف کنید. اگر فکر میکنید عمل بینی و پریودتان همزمان میشوند، از قبل با پزشک مشورت کنید. پزشک به همه نگرانیهای شما پاسخ میدهد.
آیا احتمال دارد به هم ریختن پریود بعد از عمل بینی وجود دارد؟
بله. عمل بینی هنگام پریودی میتواند سیکل قاعدگی شما را بهم بریزد. به هر حال جراحی کردن اتفاق بزرگی در زندگی شما است. طبیعی است که این تغییر بزرگ با خودش استرس به همراه بیاورد. استرس با برهم زدن تعادل هورمونهای بدن، پریود شما را بهم میریزد.
برای همین است که خیلی از خانمهایی که جراحی میکنند دچار اختلال در چرخه قاعدگی میشوند. معمولاً این بینظمی در پریود ظرف یکی دو ماه بعد از جراحی برطرف میشود و شما دوباره به سیکل منظمتان بر میگردید. اگر تا سه ماه بعد از رینوپلاستی همچنان پریودتان نامنظم بود به پزشک مراجعه کنید.
آیا عمل بینی هنگام پریودی باعث ایجاد ورم میشود؟
ورم بینی بعد از جراحی ربطی به پریود ندارد. شما چه پریود باشید و چه نباشید، بدنتان در واکنشی طبیعی به عمل بینی دچار ورم و التهاب میشود. اما خود پریود هم از آن طرف به خاطر ایجاد تغییرات هورمونی در بدن باعث تجمع مایعات در بافتها میشود.
برای همین عمل بینی هنگام پریودی با تورم بیشتری همراه خواهد بود. ورم مربوط به پریود موقتی است و بعد از اتمام پریود از بین میرود. تورم ناشی از رینوپلاستی هم بعد از گذشت چند هفته و با رعایت دقیق مراقبت های بعد از عمل بینی از بین میرود.
انجام عمل بینی هنگام پریودی برای چه افرادی مناسب نیست؟
با اینکه همزمانی پریود و عمل بینی به صورت کلی خطری ندارد؛ اما برای برخی خانمها مناسب نیست. این گروهها شامل موارد زیر میشوند:
1. خانمهایی که خونریزی قاعدگی شدیدی دارند.
میزان خونریزی پریود در هر خانمی با بقیه متفاوت است. بعضی از خانمها در این دوران حجم خون زیادی از دست میدهند. این اتفاق نه تنها جسمشان را نسبت به مواقع عادی ضعیفتر میکند، بلکه از نظر روحی هم فشار زیادی به آنها وارد مینماید. برای همین عمل در این دوران برایشان مناسب نیست.
2. خانمهایی که کم خونی دارند.
افرادی که کم خونی یا مشکلات انعقادی خون دارند بهتر است عمل بینیشان را به زمانی بعد از پریود موکول کنند. این بیماریها میزان هموگلوبین خون را کاهش میدهند و به صورت بالقوه میتوانند خطر خونریزی و عوارض بعد از عمل را افزایش بدهند.
3. خانمهایی که پریود خیلی دردناکی دارند.
تحمل درد پریود برای خیلی از خانمها سخت است. حالا شما فرض کنید درد ناشی از جراحی هم به آن اضافه شود! اگر پریودتان سخت و دردناک است اکیدا توصیه میکنیم که عمل بینی را به زمان دیگری واگذار کنید. عوارض پریود مثل کمردرد، درد شکم، خستگی، نفخ، یبوست یا اسهال همزمان با درد، کبودی و التهاب جراحی بینی خیلی اذیتتان خواهد کرد.
عوارض و خطرات عمل بینی هنگام پریودی
همزمانی پریود با عمل بینی شرایط را خاص و دشوارتر میکند. بسیار مهم است که در این دوران عوارض احتمالی به شکل درستی مدیریت شوند تا از بروز عواقب جلوگیری شود. خانمهایی که موقع پریود جراحی بینی میکنند احتمالاً با عوارض زیر مواجه میشوند:
- حساسیت بیشتر به درد
- افزایش تورم
- افزایش احتمال عفونت
- افزایش استرس
- بدخلقی و تغییرات روحی
- کند شدن روند بهبود زخمها
نکات مراقبتی عمل بینی هنگام پریودی
اگر برنامهریزیهای عمل بینیتان را انجام دادهاید و حالا پریود شدهاید، اصلاً نگران نباشید. شما همچنان میتوانید روند جراحیتان را با رعایت موارد زیر به خوبی پشت سر بگذارید:
1. حتماً پزشکتان را در جریان پریود شدنتان قرار بدهید.
2. قبل از پریود و بعد از جراحی از مصرف آسپرین و ایپوبروفن خودداری کنید. این داروها خونریزی را افزایش میدهند.
3. قبل از جراحی برای جلوگیری از کم آبی بدن به اندازه کافی آب و مایعات مصرف کنید.
4. روز عمل لباس زیر تمیز بپوشید. میتوانید قبل از عمل دستشویی بروید و پد بهداشتیتان را عوض کنید.
5. بعد از عمل فعالیتهای سنگین و شدید انجام ندهید.
6. بعد از جراحی به اندازه کافی استراحت کنید.
7. مراقبتهای بعد از عمل بینی را کاملاً رعایت کنید.
نتیجه گیری
استرس تأثیر زیادی روی بدن همه ما میگذارد. اگر وقت جراحی دارید ممکن است به خاطر اضطراب زیاد، پریود بی موقع شما را شوکه کند؛ اما جای نگرانی نیست. عمل بینی هنگام پریودی هم امکانپذیر است؛ با این تفاوت که شرایط جراحی و بعد از آن را سختتر میکند.
ورم بیشتر، حساسیت به درد و افزایش احتمال عفونت از جمله عوارض جراحی بینی همزمان با پریود هستند. از آنجایی که دوران پریود هر خانمی با دیگری متفاوت است و شما بهتر از هر کسی بدن خودتان را میشناسید، توصیه ما مشورت با پزشک و سنجیدن تمام ابعاد و زوایای این کار است.
0 Comments